2014. október 29.

Egy apró ötlet pelenkázáshoz

Ti is szoktatok ragasztóval zárható popsitörlőt használni (utántöltő)? És ti is bosszankodtok azon, hogy rövid idő elteltével már alig ragad a műanyag cetli? Ilyenkor sokkal gyorsabban kiszárad a popsitörlő is, mert hol itt, hol ott lesz egy kis rés a ragasztás mentén. Ennek kivédésére találtam ki, hogy egy másik csomagról leveszem a műanyag pattintós fedelet, és egyszerűen ráragasztom az adagolónyílásra.

Első lépésként a sima utántöltő csomagról teljesen leszedem a ragasztós fület, hogy a későbbiekben ne zavarjon (a képen ez a Pampers csomag). A már üres, pattintós fedelű utántöltőről leválasztom az adagolónyílást (a képen ez a Baby Wipes fedél), és rátapasztom az új csomagra. A műanyag fedél hátoldalán általában van egy kis ragasztó, ami pont elég ahhoz, hogy megtapadjon. Ráadásul elég sokszor újrahasznosítható. Ha kifogyott az egyik csomag, már rakom is át a másikra. És a ragasztó még mindig bírja.

Ezzel a kis ötlettel sokkal egyszerűbb adagolni a popsitörlőt. Rendesen visszazárható, nem szárad ki, nem ragad össze-vissza. Próbáljátok ki ti is!




Tipp: Van olyan pattintós fedelű popsitörlő utántöltő is, aminél a fedél nem ragasztva van, hanem a műanyag csomagolás közé van rögzítve a szája. Ez ollóval kivágható, majd kétoldalú ragasztóval rögzíthetjük a csomagolásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése