2013. március 28.

Húsvéti finomságok, amit a gyerekek is szeretnek

Nyakunkon a húsvét, így szeretnék egy kis aktualitásról írni. Az egyik a kalács, a másik pedig egy igazi szabolcsi lányhoz illő édesség, a sárga túró. Mindkettő édes, és mindkettő remekül passzol a sonkához, bármennyire is tűnjön bizarrnak. És általában a gyerekek is szeretik. Érdemes elkészíteni őket. A kalácskészítésben 6-8 éves gyerekek már simán tudnak segíteni.


Kalácsot én év közben is szívesen sütök, de precíz receptem nincs hozzá. A kelt tésztáknak nálam ugyanis nincs receptje. Csak arányok vannak. Én így tanultam Anyukámtól. Rá kell érezni, hogy milyen a tökéletes állagú tészta, és onnantól minden menni fog: kalács, pizza, péksütemények, kenyér.

Ezzel a szemlélettel viszont nem igazán tudok segíteni azoknak, akik tuti bevált receptekre vágynak. Ezért inkább ajánlok párat Limarától, aki profi a témában.
A héten összeállított egy húsvéti válogatást, tele csupa finomsággal. Innen lehet válogatni >>

A kalács hatos fonással csodaszép formájú lesz. Ehhez íme egy videós segédlet. Angolul van, de a kép mindenben segít, nem kell megérteni a szöveget.


A sárga túró is szerepel a listájában. Ehhez annyi kiegészítést írnék, hogy mi teszünk bele fahéjat, citromot viszont nem. A mazsola szintén kötelező nálunk, de sok család nem szereti, ezért kimarad. Ezzel szabadon lehet játszadozni.

Kellemes húsvétot mindenkinek! 

(Egyszer majd írni fogok a különböző nemzetek konyháinak furcsaságairól. A szabolcsi sárga túró + sonka páros biztosan benne lesz.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése