2013. március 26.

Mosható pelenka vásárlása

A mosható pelenka használata sokkal olcsóbb, mint az eldobható, de sokan megijednek az áraktól, amikor meg kell venni a induló készletet. Mert elsőre bizony jelentős összeget kell áldozni rá, ami több tízezer forintos nagyságrendet jelent. Az eldobható pelusból meg ugye néhány ezer forintonként adódik össze a költség. Csak azt a néhány ezer forintot minden héten ki kell adni, a moshatónál meg csak egyszer.

Magyarországon sajnos még nem olyan elterjedt a mosható pelenka, ezért olyan drága. Néhány tippet adnék azért a vásárláshoz azoknak, akik elszánták magukat, és keresik az olcsóbb megoldásokat.

  • Az itthoni üzletek szinte mindegyike kínál pelenkacsomagokat. Így készletben olcsóbban vehetjük meg a pelenkákat, mint egyesével. Érdemes körbenézni a Tiptopbaba, a Tarka-barka, a Mamamibolt, és az Élj.hu oldalán.
  • Az aukciós oldalakon sokszor kínálnak használt pelenkát. Ezeket is bátran meg lehet venni. Egy fertőtlenítő mosás után nyugodt szívvel használhatjuk. Van, hogy azért adják el, mert kipróbálták, de nem jött be. Vagyis szinte új állapotban vehetjük meg. Teszvesz, Vatera, Jófogás.hu, Apród.hu, illetve az Expressz.hu oldalakat érdemes böngészni.
  • Aki még ennél is olcsóbban szeretne kész pelenkát venni, annak ajánlom az eBayt. Kínából már 3 dollárért, vagyis a jelenlegi magas árfolyamon számolva is mindössze 750 forintért rendelhetünk zsebes pelenkakülsőt. Ehhez rendelhetünk betétet is kb. 1,5 dollárért. 
Megjegyzés a zsebes pelusokhoz:
Én több ilyet is rendeltem. Azt viszont tudni kell róla, hogy nem ez a pelenkatípus a legjobb minőségű. Nem azért, mert kínai (hiszen manapság minden textiltermék Kínában készül), hanem mert nem a legjobb konstrukció. A varrások mentén van, hogy kivezeti a nedvességet. De mivel olcsó, érdemes mégis kipróbálni. Én ezeket a zsebes pelusokat úgy használom, mintha pelenkabelsők lennének. Vagyis a pelusra adok még egy PUL, vagy gyapjú külsőt. Így már tuti az összeállítás.

Egy kis segítség az eBayes rendeléshez:
  • A vásárláshoz regisztrálnunk kell.
  • Fizetni általában PayPal-lal lehet (és érdemes is csak ezt használni), amihez szintén regisztrálnunk kell. Nem kell félnünk az online fizetéstől, mert teljesen biztonságos, sőt, garanciát is vállalnak az árura.
  • A www.ebay.com oldalon, vagyis az amerikai (nemzetközi) oldalon érdemes böngészni, nem pedig az angol eBayen.
  • A keresőbe a nappy vagy diaper szavakat írjuk be, így találjuk meg a pelenkákat.
  • A legtöbb gyártó kínai, akik ingyenesen vállalják a szállítást. Nem tévedés, ingyenesen! A csomagok rendben meg is érkeznek postai úton. Ha mégsem, elég írnunk a kereskedőnek, és valószínűleg újra el fogja küldeni a csomagot (plusz díj felszámítása nélkül). Ez azért van, mert ezek a kereskedők nagy forgalmat bonyolítanak az eBayen, így minden vásárló elégedettsége fontos nekik.
  • A szűrőfeltételek között (balra) jelöljük be, hogy new, vagyis új terméket keresünk. Jelöljük be azt is, hogy free shipping only, vagyis csak ingyenes szállítású termékeket keresünk. Az eBayen is lehet licitálni, vagy fix áron vásárolni. Ezt mindenki döntse el, hogy melyik szimpatikusabb neki. Én jobban szeretem a fix árat. Ehhez szűrőként be lehet kattintani a buy it now opciót.
A következő "pelenkás" bejegyzésben megmutatom, hogyan lehet házilag pelenkát készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése