2013. március 8.

Fürdetőkrém macera nélkül

A babák bőre még nagyon érzékeny, így bármennyire is írják rá a babatüsfürdők és -samponok flakonjára, hogy ilyen meg olyan kórház ajánlásával, ezek bizony nem valók még a legkisebbeknek. Egy pár hónapig biztosan nem. Helyette a gyerekorvos fürdetőkrémet ír fel, ami egyszerre habfürdő és sampon is. Semleges illata van, és nem allergizál. Hátránya viszont, hogy kenőcsös az állaga, és csak forró vízben oldódik. Nem kell viszont minden este a feloldásával bajlódni, ha az alábbiak szerint használjuk.

Így kell elkészíteni:

  1. Fogjunk egy üres folyékonyszappan-adagolót, és alaposan mossuk el, esetleg főzzük is ki.
  2. Nyomjunk, vagy kanalazzunk bele némi fürdetőkrémet (attól függően, hogy tubusos vagy tégelyes verziót használunk). Kb. 2-3 diónyi mennyiség elég lesz.
  3. Ötsük fel a flakont egyharmad részig jó meleg vízzel. Vigyázzunk, hogy ne legyen túlzottan forró a víz, mert a flakon megolvadhat.
  4. Rázogassuk össze, hogy a krém feloldódjon a vízben.
  5. Engedjünk hozzá hideg vizet, hogy a flakon tele legyen.

Az így kapott keverék a pumpás adagolóval könnyen használható a fürdetéshez, mert nem sűrűsödik vissza, hanem folyékony marad. Néhány pumpálásnyi mennyiség elég egy kád vízhez. Az én flakonom fél literes. A bekevert fürdető pedig 4-5 napra elég, vagyis hetente elég egyszer újratölteni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése