2013. március 6.

A legegyszerűbb hálózsák

A babákat nagyon praktikus hálózsákban altatni, mert szabad mozgást biztosít az izgő-mozgó lábaknak, ugyanakkor meleg is, és még lerúgni sem lehet. Hálózsákot varrni nem túl bonyolult, de azért a kar- és nyakkivágás megkíván egy kis gyakorlatot. Ezt a részt viszont kihagyhatjuk, ha az alábbi hálózsákot varrjuk meg.



Az ötlet onnan jött, hogy a lányom kb. 15 darab, nagyon hasonló pulóvert örökölt. Ezek között egy-kettő már kicsit megkopott, de még mindig jó állapotú volt. így arra gondoltam, hogy varrok az aljára egy lábzsákot, és hálózsákként használhatja majd. Egy 62-es méretű pulóvert választotam ki, de szerintem rossz a számozása, és inkább 68-asnak felel meg. Ez nem is baj, mert így sokáig használhatja majd, illetve a hálózsákoknál egyébként is jó, ha inkább nagyobb. A lábzsákhoz pont volt még egy kis maradék bébiplüss anyag, ami épp elég volt. Ha ez nem lett volna, akkor kerestem volna egy megunt felnőtt pulóvert polár vagy vastagabb pamut anyagból, és abból szabtam volna ki a lábrészt.


Hozzávalók:
  • egy hosszúujjú babapulóver
  • kb. fél méternyi vastagabb, meleg anyag (félbehajtott anyagból)
  • egy kb. 40 cm-es cipzár

Elkészítése:
  1. A pulóver szélességénél kb. 15-15 cm-rel szélesebb téglalapot szabunk félbe hajtott anyagból.
  2. Az oldalát összevarrjuk. A varrásvonal a pulóver hátoldalának középvonalára essen majd az összeállításkor.
  3. A felső részét négy helye rágombostűztem a pulóverre. A tűzési pontok a következők voltak: eleje középvonal, háta középvonal, és a két oldala.
  4. A tűzési pontok között egy-egy ráhajtással (fodor) rávarrtam az anyagot a pulóver aljára.
  5. Az alsó részébe cipzárt varrtam.
  6. A varrásszéleket cikk-cakk öltéssel eltisztáztam.


3 megjegyzés: