2015. július 8.

Hozzátáplálás 2.0

A kisebbik lányom betöltötte a korrigált 6 hónapos kort. Elkezdhettük a hozzátáplálást. Nagyon ügyesen haladt, így nála nem kellett heteken kereszül nyűglődni a kóstolgatással. Egy hét után már megette gyümölcsből az 50 grammos mennyiséget, főzelékből kicsivel később a 100 grammot.

Ez már komoly mennyiség, ezért kicsit módosítottam a bébiételek házi készítésén.


A nagyobbik lányomnál jégkockányi adagokat fagyasztottam. Később rájöttem, hogy nem kell bajlódni a jégkockatartóval. Elég, ha teáskanálnyi halmokat rakok a kész püréből egy tálcára (még könnyebb dolgunk lesz, ha szilikonos sütőpapírt terítünk a tálcára), és a tálcával együtt beteszem a fagyasztóba. Miután megdermedt, leválasztom a kis halmokat, és dobozban vagy zacskóban tárolható.  Az ebéd elkészítéséhez összeválogatok 2-3 különféle zöldséget (pl. 1 répa, 1 burgonya, 1 tök), és kiolvasztás után összekeverem.

Most viszont, hogy nagy mennyiségeket eszik, párolás után azonnal összemixelem a hozzávalókat (pl. répa-krumpli-alma, cukkini-répa-csirke), és 100-150 grammos adagokban, bébiételes üvegbe zárva fagyasztom le. Természetesen mindegyik üveget felcímkézem, amire rákerül az összetevő és a készítés dátuma. Reggel kiveszek egy üveget a fagyasztóból, és ebédre felenged annyira, hogy már csak egy kis melegítés kell neki.

Ja, és imádom ezt a párolót. Egyszerre háromféle zöldséget-gyömölcsöt készíthetek benne. Most éppen répa, cukkini, alma...



http://1000tipp1000nap.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése