2015. július 9.

Házi grissini ropi helyett

Ha bolti helyett egy kis házias nasit szeretnénk készíteni, ez a grissini nagyon jó választás. Egyszerű és gyorsan elkészíthető, szuper ropogós, és biztosan nincsenek benne gyanús összetevők, mint pl. egy zacskós ropiban. Persze a gyerekek mellett a felnőttek is imádni fogják. Sonkával körbetekerve menő vendégváró falat lesz belőle.


Hozzávalók:
  • 16 dkg liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • fél kávéskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 ml víz
  • szezámmag/lenmag (aki szereti)

Elkészítése
A hozzávalókat összegyúrjuk egy tálban, majd lisztezett deszkán vékonyra (3-4 mm), nyújtjuk. Pizza- vagy derelyevágóval hosszú csíkokat vágunk belőle, és megcsavarva egy tepsire sorakoztatjuk őket. 180-200 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép színt kapnak. Sokáig ropogós marad és sokáig el is áll, ha marad belőle.

Házi grissini

Natúr és szezámmagos változatban is elkészítettem.



http://1000tipp1000nap.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése