2013. január 1.

Babaerszény varrása - egyszerűbb, mint hinnéd

Hordozni jó! Kényelmes a babának, és praktikus a mamának. A hordozás különösen ajánlott koraszülött babáknak, de a testkontaktus jót tesz minden gyereknek.

A megfelelő hordozóeszközre és a helyes használatra viszont ügyelni kell a baba csípője és gerince miatt. Én több hordozóeszközt is varrtam. Most megmutatom a babaerszényt.


A babaerszény egy kényelmes, kötözés nélküli hordozóeszköz. Mindig méret szerint kell választani (varrni). A méretet a vállcsúcs és az ellenkező oldali csípőcsont távolsága határozza meg. Egyetlen hátránya, hogy ha az anya és az apa eltérő magasságú, akkor csak az egyikőjük tudja használni ezt a hordozót. Előnye viszont több is van. Nem kell bonyolult kötözési módokat megtanulni, nem kell csatolni, méretre állítani. Egyszerűen csak át kell vetnünk a vállunkon, belehelyezni a gyerkőcöt, és már indulhatunk is.

Babaerszény könnyen készíthető házilag is. Ehhez remek videós segédletet készített Anikó.



A méretezésről, anyagszükségletről, varrásról pedig itt olvashattok részleteket >>

Az én babaerszényem erős pamutvászonból készült. Mindkét oldalán használható, így kedvem szerint változtathatom a mintát. A végeredmény pedig így néz ki képekben:




A használatáról pedig itt egy videó, ami a békatartást mutatja be:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése