2012. december 12.

Szaloncukor készítése házilag

Ha karácsony, akkor szaloncukor. Tucatnyi ízben és minőségben kapható, ráadásul ami igazán finom és jó alapanyagokból készül, az méregdrága. Ha spórolni akarunk, készítsünk inkább mi magunk szaloncukrot. Én idén két receptet próbáltam ki. Az egyik mandulás, a másik gesztenyés, és mindkettő nagyon finom. Sőt, az elkészítésük is gyerekjáték.


A gesztenyés receptet itt találtam, a mandulásat pedig itt.

Nem állítom, hogy csodaszépek és hibátlanok a szaloncukrok, viszont garantáltan tudom, hogy mi van bennük. Senki nem a szépsége miatt fogja szeretni. Csomagolást nem készítettem hozzá, mert csak felsleges szemetet termelnénk vele. Egy műagyag dobozban pihennek a hűtőben, amíg még van belőlük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése