2012. december 2.

Adventi naptár gyerekeknek és felnőtteknek

Advent van. Ilyenkor sok családban megtalálható a boltok polcairől lekerülő papírdobozos adventi naptár. Ezek egy része kifejezetten szép grafikával készül, és még a csoki is finom bennük. Egyetlen hibájuk, hogy a kis ablakok kinyitogatása után már nem mutatnak túl szép látványt. Itt is, ott is megsérül a doboz, kicsit elszakad, kicsit megkopik, mire karácsonyt írunk. Éppen ezért én saját készítésű adventi naptárt használok.



Hozzávalók: 
  • maradék tüll vagy voile anyag 
  • karácsonyi katalógusokból kivágott apró papírminták 
  • arany színű hímzőcérna 
  • üvegedény 
  • piros szaténszalag 
  • ragasztó 

Elkészítése: 
A tüll vagy voile anyagból kb. 5x10 cm-es kis zsákocskákat varrunk, összesen 24 darabot. Mindegyikre ragasztunk egy-egy kis karácsonyi motívumot. Ilyenekkel tele vannak a különféle katalógusok, szórólapok. Fontos, hogy csak pici mennyiségben használjunk a ragasztóból, hogy ne áztassa el a papírt. Elég a kivágott figura közepére nyomni egy cseppet, és ráilleszteni a zsákra. Ha a zsákocska belsejébe egy celofándarabot csúsztatunk, biztosan nem fog összeragadni a két anyagréteg. Száradás után mindegyik zsákot megtöltjük apró meglepetésekkel: csoki, szaloncukor, aszalt gyümölcs, gumicukor, diákcsemege, bármi kerülhet bele. A szájukat bekötjük arany színű cérnával, majd elhelyezzük egy szép üvegedényben vagy tálban. A tál oldalát díszíthetjük szaténszalaggal.

Nincs is más dolgunk, mint minden nap kihúzni egy zsákocskát, és jóízűen nassolni. Ennek az adventi naptárban az az előnye, hogy a megvarrt zsákocskákat több éven keresztül is használhatjuk, sőt a évről évre új külsőt is kaphat a szalagokkal, papírdíszekkel.

Izgalmas adventi időszakot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése