A házi készítésű húsvéti kalács sokkal finomabb, mint a bolti. Elkészíteni se túl nehéz, és az ovis-iskolás korú gyerekek biztosan segíteni is fognak. Limara ebben is remekel. Az ő receptje alapján sütöm évek óta a kalácsot, és nem csak húsvétkor.
Azt az apró trükköt szoktam alkalmazni, hogy néhány nappal korábban megsütöm a kalácsot, majd berakom a fagyasztóba. Húsvétkor előveszem, és egy-két óra alatt felolvasztom szobahőmérsékleten. Ezzel az előre dolgozós, fagyasztós módszerrel rengeteg időt lehet megspórolni az ünnepek alatt. Több idő jut a játékra, kirándulásra.
Ha nem húsvétra készül, akkor felszeletelve teszem a fagyasztóba. Így reggelire pont annyi szeletet tudok frissen kiolvasztani, amennyit megeszünk. Vajjal, lekvárral, kakaóval is isteni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése