2014. december 7.

Folyékony vízfesték

A kétévesek finommotorikája még nem túl kiforrott. A ceruzát, ecsetet még görcsösen, leginkább marokra fogva tartják, a rajzolt vonalak elnagyoltak. Viszont már tudnak kört rajzolni. Érdemes velük kipróbálni a  festést is. Jár némi takarítással, de óriási élmény.


A vízfestéket, temperát ilyen kicsi korban még nem tudják szépen felvenni az ecsettel, pont a finommotorikus kézmozgás hiánya miatt. Ezért jobb folyékony festéket használni. A legegyszerűbb, leggyorsabb és talán a legolcsóbb megoldás is, ha kevés ételfestéket higítunk fel vízzel. Előnye, hogy 10 másodperc alatt előállítható, és higítva is sokáig eláll. A megmaradt mennyiséget fedjük le. Akár hetekig is festhetünk vele. A színek keverhetőek. Ha veszünk piros, kék, sárga (vagyis a főszínek) ételfestéket, a szivárvány minden színét előállíthatjuk. A legolcsóbb ételfesték darabja kb. 70 Ft.

A gyerekek ruháját érdemes úgy védeni, hogy rájuk adunk egy régi, felnőtt méretű pólót.

A papír, amire fest a gyerek, semmiképpen ne egy A4-es lap legyen. Borítsuk be az asztalt nagyméretű papírral, újsággal, csomagolóanyaggal stb. Így sokkal több hely lesz az alkotáshoz, és a bútorok sem lesznek mindenütt festékesek.

A festés helyszíne inkább a konyha, ebédlő legyen, mert itt valószínűleg könnyebb takarítani, mint a nappaliban vagy a gyerekszobában.

Nálunk így néz ki a festés:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése