2014. július 6.

Pulóverből nadrág

Pulóverből nadrágot varrni a gyereknek pofonegyszerű dolog. Mutatok egy példát, hogyan készíthető el.

Remekül lehet ezzel a módszerrel a régi ruhákat hasznosítani, ráadásul két varrásvonallal megússzuk a munkát.


Hozzávalók:
  • egy régi, felnőtt méretű pulóver
  • gumi
  • varrógép
  • cérna

Elkészítése:
A legegyszerűbb mód az, ha fogunk egy méretben stimmelő nadrágot, és félbehajtva a pulóver ujjára fektetjük úgy, hogy a nadrág külső éle a pulóver egyik varrásvonalára essen. Ezek után egy-két centiméternyi ráhagyással körbe kell rajzolni a nadrág belső (comb felé eső részét) a pulóveren. A szabásnál a nadrág alja a pulóver ujjának alsó, szegett részénél legyen, így nem kell majd felaljaznunk a nadrágot. A derékrésznél 4 cm varrásráhagyást hagyjunk a gumiháznak.

Kivágás után színt színnel szembefordítva egymásba kell csúsztatni a két nadrágszára (pulóver ujjat), és az ülepe részt összegombostűzni, majd végigvarrni és cikkcakk öltéssel eltisztázni.

A derékrészt 2 centiméteres dupla behajtással varrjuk körbe úgy, hogy egy egy centis rést hagyjunk szabadon a gumi befűzéséhez. Fűzzük be a gumit, varrjuk össze a két végét, majd bújtassuk a helyére. A szabadon hagyott részt kézzel vagy géppel is bevarrhatjuk.

Készen is van, elkészült a nadrág. Én kb. 80-as méretű nadrágot varrtam egy XL-es méretű felnőtt pulóver ujjából, a maradék részekből pedig egy-egy mosható pelenka készült.. A folyamat képek így néz ki:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése