2012. október 4.

Puhatalpú cipő varrása

Néhány évvel ezelőttig az a nézet élt, hogy a járni kezdő babák lábára merev, a bokát szorosan tartó cipőt kell adni. Manapság viszont egyre több ortopéd orvos vallja, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. A mezítlábas járást ajánlják, ha pedig a hideg miatt mégis cipőt adunk a gyerekre, az legyen puhatalpú, ami inkább egy kocsicipőre hasonlít. Ebben a formában ugyanis szabadon mozoghat a boka minden irányba, így erősödnek a tartószalagok. További előnye, hogy a pici talpak a lábujjakkal is tudnak kapaszkodni.



Számos üzlet árusít már ilyen cipőket, sőt, a sportolók körében is kezd elterjedni ez az irányzat. Vannak, akik puhatalpú cipőben futnak.

Egy ilyen babacipő varrása nem több egy óránál, az anyagszükséglete pedig minimális. Maradék anyagokból pár száz forint a költségigénye, szemben a kész cipő bolti árával, ami 2000-3000 Ft körül mozog.

A cipő megvarrható bármilyen színes textilből (ez főleg a lakásban praktikus használat), de akár bőrből is. Bőrből egyszerűbb, mert nem kell bele bélést varrni, illetve elszegni sem feltétlenül szükséges.

Szabásmintákat innen lehet letölteni:
Persze ezeken kívül számtalan ingyenes szabásminta található még az interneten, bátran lehet kísérletezni. Én bőrből varrtam két kiscipőt. Az egyiket a barátnőm kislányának, a másikat a húgom kisfiának.

Lányos cipő virág formájú gombbal díszítve


 
Fiús cipő farmerből készült macifejjel díszítve (kicsit gonosz tekintetű lett :-))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése